logo

Denner

Barok altblokfluit in F in A:415 en A:440 Hz

De Duitse houtblaasinstrumentenbouwer Jacob Denner stamt uit een beroemde instrumentenmakersfamilie. De familie Denner komt uit Nuerenberg en behoorde toen al tot de belangrijkste instrumentenbouwers. Jacob maakte blokfluiten, fluiten, hobo's en klarinetten, en veel van zijn instrumenten zijn teruggevonden in Neurenberg. Er is een zeer opmerkelijke blokfluit bewaard gebleven die nu in de Royal College of Music in Londen is, het betreft een altblokfluit van ivoor met prachtig snijwerk aan kop- en voetstuk.

Mijn versie van de Denner altblokfluit is gebaseerd op het exemplaar dat zich bevindt in Kopenhagen in het Musikhistorisk Museum. Het is gemaakt van gebeitst buxushout en wordt beschouwd als een van de mooiste originele altblokfluiten die bewaard zijn gebleven uit de 18e eeuw.

Hoewel het origineel in buxus is uitgevoerd, vind ik dat dit model uitstekend geschikt is om te bouwen in hardere houtsoorten als grenadil, cocobolo of coromandel (een ebbensoort), maar ook zelfs in een zachtere houtsoort als pruimen. Elke houtsoort voegt zijn eigen klankkleur toe en omdat deze fluit zo expressief is werkt hij goed in veel verschillende houtsoorten, en ook in ivoor.

Prijslijst
Overzicht prijzen incl BTW
Overzicht prijzen excl BTW
Deutsch | English | Nederlands | Español