logo

Altblokfluit in F, A:443 Hz

Dit model heb ik zelf ontwikkeld, met als uitgangspunt de Denner alt in 440. Hoewel ik het instrument voor het gemak 'student' noem, gaat het hier om een altblokfluit van hoge kwaliteit voor alle blokfluitspelers, professioneel zowel als amateur. Ik heb het 440-Denner model enigszins vereenvoudigd, zowel innerlijk als uiterlijk, zodat de productiekosten lager liggen en het instrument toegankelijker wordt voor een grotere groep blokfluitspelers.

Tot nu toe hebben enkele tientallen van deze fluiten mijn werkplaats verlaten en spelen evenzovele blokfluitisten erop, naar alle tevredenheid voor zover ik weet. De stemming is met opzet extra hoog, zodat je makkelijker kunt samenspelen met andere modern gestemde instrumenten zoals piano, fluit, viool enzovoort. Maar mocht je de fluit op 440 willen hebben dan kan dat zeker ook.

In de regel heb ik enkele van deze instrumenten op voorraad in de werkplaats, in ieder geval hoef je nooit lang te wachten omdat ik dit instrument in permanente productie heb.

Ik maak deze altblokfluiten in bubinga, castello, pau amarelo (het best vergelijkbaar met buxus), kersen, pruimen en peren. Andere houtsoorten komen voor deze fluit niet in aanmerking, wil je een hoge stemming alt in andere houtsoorten dan is er altijd nog de mogelijkheid van een Denner 440, die dan wel aanmerkelijk duurder is.

Prijslijst
Overzicht prijzen incl BTW
Overzicht prijzen excl BTW
Deutsch | English | Nederlands | Español